GT Designer3 ANDON funkció beállítása

HMI- GT Designer- ANDON funkció beállítása

Ez a leírás az ANDON funkció specifikációját tartalmazza.
A dokumentum leírja, hogyan kell beállítani a got mobil funkciót, ami az ANDON funkcióhoz szükséges. A következő részben az ANDON és az SQL Database kapcsolat szerepel 

Összefoglaló: Az ANDON funkció lehetővé teszi, hogy egy adott kliens kapcsolódjon a GOT-hoz az operátornév és jelszó alapú hitelesítés nélkül (a hitelesítési képernyő nem jelenik meg). Ez a funkció olyan alkalmazásokhoz használható, mint például az Andon display/kijelző. Megadhat egy személyi számítógépet és egy nagy képernyős monitort kliensként a mobil képernyők megjelenítéséhez.


GOT Mobil beállítások


1 GOT Mobile funkció beállítása

Miután létrehozott egy új projektet a megfelelő GOT panellel,  a GT Designer3-ban engedélyezze a GOT Mobile funkciókat.
Most meg kell adnia a hitelesítési beállításokat, például [operátor] és [jelszó], amelyekkel csatlakozni próbál, pl. táblagépről.
A mobilképernyőkkel használt GOT device-okat (VGD, VGB) rendelje hozzá a GOT-hoz
belső device-aihoz. A GOT Mobile deviceok (VGB és VGD) virtuálisdeviceok amelyek használhatók
ügyfelek számára. Több kliens külön-külön is vezérelhető, mivel különböző GOT belső
deviceok vannak hozzá rendelve minden ügyfélhez.
Állítsuk be a képernyőváltó device-ot ,ami az informcáiót fogja megjeleníteni mondjuk a tableten. 2 Hozzunk létre mobil képernyőket

Szükségünk lesz egy új mobil képernyőre, ami a böngészőbe fog majd megnyílni a tabletünkön. 
3 Állítsuk be a GOT kapcsolatát

Ethernet
Ha PC-n szeretnénk csatlakozni a GOT-hez etherneten keresztül, akkor egy ethernet kábelre lesz szükségünk. 
Ellenőrizzük/állítsuk át az IP címét a GOT panelnek. . Menjünk a [Common] -> [GOT Ethernet Setting]
-> [GOT IP Address Setting] beállításokbaAz ablakban a GOt IP címét tudjuk beállítani.
Amikor a PC-n keresztül csatlakozunk a GOT mobile képernyőkhöz, akkor a böngészőbe írjuk be a GOT IP címét. 

WLAN
Tegyünk egy vezetéknélküli LAN kommunikációs kártyát a GOT-ba , és állítsuk be annak IP címét. 
Kattintsunk [Common] -> [GOT Setup] -> [Advanced Setting] -> [Wireless LAN Setting] beállításokra


Kövessük a lépéseket.4 Regisztráljuk a GOT Mobil funkció licensz számát a GOT-ba

A regisztrálásra azért van szükség, hogy tudjuk használni a GOT Mobile funkciót a HMI-ban .


ANDON csatlakoztatása adatbázishoz


1  Adatbázis létrehozása

 Az SQL szerver teljes telepítését az Andon funkcióhoz a jelen dokumentum függelékeihez csatolt „FA Application Package iQ Monozukuri ANDON – Indítási kézikönyv” című dokumentáció írja le.

A dokumentáció 9. fejezete lépésről lépésre ismerteti az adatbázis-kezelő rendszer létrehozását.

A 202-208. oldal a fejlesztési folyamattal foglalkozik. A fejezet további része az SQL szerver adatbázisok alapjait ismerteti, ezek az ismeretek később jól jöhetnek.

Lásd az "ANDON DB törlése" részt a 9.4 alfejezetben a 220. oldalon. Ott elmagyarázzák, hogyan kell törölni a teljes létrehozott adatbázist. Ez hasznos lehet abban az esetben, ha az AndonDatabase telepítője hibával lép ki. Nem lehet újra futtatni a telepítőt, ha vannak fájlok egy korábbi telepítésből.

 
Lehetséges hibák az  ANDON adatbázis telepítésekor

A telepítési naplót a „C:\Users\[az Ön felhasználója]\AppData\Local\MITSUBISHI\AndonDatabase\Log” helyen tekintheti meg. A hibákról is vannak információk. A „setup.log” fájl az alkalmazásról, az „sqlcmd.log” fájl pedig az SQL szerverről tartalmaz információkat.

  • Ha csak információkat lát a „setup.log” fájlban, és a hiba közvetlenül a „PM Az ANDON adatbázis létrehozása folyamatban van...” után következik be, akkor a probléma az SQL szerver konfigurációjával van. Próbálja újra követni a dokumentációt. Ha a probléma továbbra is fennáll, próbálja meg újratelepíteni a teljes SQL-kiszolgálót.
  • Amíkor hiba történik, és az SQL szerverhez kapcsolódik,  akkor további információ az “sqlcmd.log” fájlban lesz. A probléma kezeléséről is talál majd információt benne.

A hiba kijavítása után törölje az ANDON DB környezetet, mielőtt ismét végrehajtaná az ANDON DB létrehozását.

 


2.   ANDON Contents publisher

Az ANDON rendszer működését az ANDON Contents Publisheren keresztül a jelen dokumentum függelékeiben található „FA Application Package iQ Monozukuri ANDON – Operating Manual” dokumentáció írja le. A YouTube-on megtekinthet egy videót is "iQ Monozukuri Content Publisher Quick Start Guide" címmel, amely egyértelműen bemutatja a szoftver működését (link a videóhoz: https://www.youtube.com/watch?v=AT4kDxCxsPM).

 

3. GOT csatlakoztatása adatbázishoz

 GOT és az adatbázis összekapcsolásához telepítse a "DB connection and service setting tool Version2" programot. Ez a program közvetít a panel és az ODBC interfész között.

A telepító  GT Works3 “Disk5" található.

Miután feltelepített a "DB connection service and setting tool Version2" konfigurálni kell az ODBC -t a számítógépen.


Futtassuk administratorként   "ODBC Data Sources" alkalmazást a startmenüből.

Válassza ki a verziót a korábban telepített „DBconnection service and setting tool Version2” szerint. A választott verziótól függetlenül az új adatforrás hozzáadása ugyanaz.


 Az[ODBC Data Sources Administrator] ablak fog megnyílni.

Kattintsunk a [DNS System] fülre.


Kattintsunk az  [Add… ] gombra .

Az ablakban görgessünk lefelé majd válasszuk ki a  “SQL Server Native Client 11.0” és kattintsunk a befejezésre.
Az új ablakban a név mezőbe adjuk meg "iQMADN" [Name] . Majd a [Server] mezőben a listából válasszuk az  SQL server "...\SQLEXPRESS" és kattintsunk a [Next >]-re.

 

Most engedélyezze az [SQL Server hitelesítéssel a felhasználó által megadott bejelentkezési azonosítóval és jelszóval] opciót.


Ezután adja meg a „gotuser” adatbázis-felhasználó nevét és jelszavát. Az alapértelmezett jelszó a 209. oldalon található dokumentációban ellenőrizhető.

A [Bejelentkezési azonosító] mezőbe írja be a „gotuser” szót, a [Password] mezőbe pedig írja be az alapértelmezett jelszót „Andon”.

Ezután kattintson a [Tovább >] gombra.Engedélyezze a [Change the default database to:] opciót.

Ezután válassza ki az „iQMADN” elemet a legördülő listából . Kattintson a [Tovább >] gombra.


 
A következő nézetben kattintson a [Befejezés] lehetőségre.A megjelenő ablakban ellenőrizhetjük az ODBC adatforrás teljes konfigurációját. Van egy [Test Data Source...] opció is, amely lehetővé teszi a forrás ellenőrzésétHa megjelenik a "TESZT SIKERTELEN VÉGZETT" üzenet, az azt jelenti, hogy a létrehozott forrás megfelelően lett konfigurálva.

Kattintson az [OK] gombra a konfigurációs ablak kilépéséhez.Most ellenőrizheti, hogy az újonnan létrehozott forrás megjelenik-e a [System DNS] lapon.


GT Designer3 beállítása

Válasszuk a [Common] → [GOT Mobile Setting] a menüből , hogy lássuk a [GOT Mobile Setting] ablakot Az [ANDON Setting],válasszuk [Use ANDON function].  

Válassza ki az ANDON funkcióhoz megcélzott ügyfélszámot.
   


a) Használjuk az ANDON funkciót
      Lehetővé teszi a kapcsolatot a GOT és a kliensek között operátornév és jelszó alapú hitelesítés nélkül.

b)   Target Client No.

      1.     Adjuk meg, hogy mely kliens számára szeretnénk az ANDON funkciót használni.
      2.    A kiválasztott kliens operátornév és jelszó alapú hitelesítés nélkül csatlakozik a GOT-hoz.

      3.   A GOT Mobile kizárólagos hitelesítéssel vagy az operátor hitelesítéssel történő kapcsolat nem alkalmazható.

Beállítás a GOT-ban

Az [ANDON connection] csatlakozáshoz használjuk az utility menüt, és állítsuk be a cél kliens IP címét az Andon funkcióhoz..

A Utility menüben válasszuk az Ext. func beállítást.


Az [ANDON kapcsolat] menüben – Érintse meg a lefelé mutató nyilat az [ANDON IP szűrőhasználat] listában, és válassza az [Igen] lehetőséget.

  1. Érintse meg a kezdő IP-cím beviteli mezőt a [Cél IP-cím] oszlopban a szoftveres billentyűzet megjelenítéséhez.
  2. Adjon meg egy értéket a billentyűzet segítségével.
  3. Érintse meg az [OK] gombot az újraindítást megerősítő párbeszédpanel megjelenítéséhez. Indítsa újra a GOT-ot, hogy az új beállítással működjön

URL paraméter beállítás

Amikor a böngésző címsorába beírja a GOT cél URL-jét, adja hozzá az ANDON funkció engedélyezéséhez szükséges paramétert.MobMobilképernyő megjelenítése a kliensen bekapcsoláskor

A kliens bekapcsoláskor megjelenítheti a mobil képernyőjét anélkül, hogy speciális műveleteket kellene végrehajtania, mint például az operációs rendszerbe való bejelentkezés, a böngésző elindítása és az URL beírása a címsorba.
Az alábbiakban bemutatjuk azt a beállítási módszert, amellyel ezt a viselkedést elérhetjük, példaként a Windows 7 és a Google Chrome (Windows rendszerhez) használatával.

Állítsa be a Google Chrome-parancsikon célját a GOT cél URL-jének és az ANDON funkció engedélyezéséhez szükséges paraméter megadásával.
Hozzon létre egy Google Chrome-parancsikont, és válassza ki a [Tulajdonságok] lehetőséget a jobb gombbal kattintson a helyi menüből.
A [Google Chrome Properties] párbeszédpanel [Gyorsbillentyű] lapján adja hozzá az URL-t és a paramétert a [Cél] mezőhöz az alábbiak szerint.